***


Ronald Reagan pääsi historiaan kaatamalla Neuvostoliiton ja sosialismin, George W. Bush taas tuhoamalla Yhdysvallat ja kapitalismin.


***


Pörssiromahdus on vihdoin saanut maailmanpoliisiin nöyryyttä. Kursseista piti sulaa 40% jotta USA maksaa korvauksia Libyalle sinne tekemistään terrori-iskuista. Montakohan prosenttia pudotuksen pitäisi olla, jotta maa liittyisi muiden seuraan luovuttamalla raakalaisensa Haagin kansainväliseen sotarikostuomioistuimeen, noudattaisi kansainvälisiä tai edes oman maansa lakeja ylläpitämissään guantanamoissa tai abughraibeissa, liittyisi Kioton sopimukseen savupiippujensa modernisoimiseksi tai maksaisi sotakorvauksia maille joiden luonnonvarat ryöstääkseen se on tehnyt ja tekee vieläkin sotaretkiä, miehityksiä, salamurhia, vallankaappauksia ja ohjusiskuja.

USA pääsisi kevyesti jaloilleen lopettamalla Irakin sodan ja vetämällä miehitysjoukkonsa eri puolilta maailmaa, muun muassa Euroopasta. Ongelmana vain on sama mikä tapahtui Vietnamin jälkeen, raakalaiset palasivat maahansa jatkamaan sitä elämäntapaa mitä miehitettyjä vastaan olivat tottuneet noudattamaan. Kotimaassaan siitä joutuu vastaamaan oikeudessa jopa hengellään, maa kun ei ole liittynyt sivistysmaiden joukkoon luopumalla edes kuolemanrangaistuksesta. Villi länsi palaa urbanisoituneena.


***


Nuhteettomuus on köyhän rikkaus. 


***


Ahneen palkka maksettiin tänään, luonnossa, kymmenkunnan prosentin pörssiromahduksena.


***