Suomessa ja USA:ssa järjestettiin äskettäin vaalit. Kummassakin tapauksessa päätösvaltaisista runsaat 60 prosenttia vaikutti lopputulokseen äänestämällä. Minua ihmetyttää että Suomessa on sellaistakin älymystöä, joka seuraa kiinnostuneena mitä Atlantin takana tapahtuu, mutta ei vaivaudu ottamaan kantaa siihen miten kotikunnan asioita jatkossa hoidetaan.


Tässä maassa asuu kansa jonka tavikset lukevat Seiskaa ja katsovat BB:a ja puhuvat toisilleen siitä mitä ovat niistä löytäneet. Lisäksi meillä on älymystö, joka lukee Hesaria ja puhuu toisilleen siitä mitä sieltä ovat löytäneet. Suomen tiedotusvälineet ovat tehneet kaikkensa uutisoidakseen jo vuoden päivät mitä Atlantin takana vaaleissa voisi tapahtua, ja lisäksi on jo vuosia valitettu siitä miten huonosti asiat siellä ovat. Ovat asiat huonosti olleet myös täällä, mutta uutiskynnystä eivät tämän kansan päätösvallassa olevat asiat juuri ylitä. Pääpuolueet puhuvat kampanjoissaan niitä näitä - kodista tai unelmista - luottaen siihen, että äänestysprosentin pysyessä huonona pelkkä uskovien ydinjoukko riittää tuomaan riittävästi valtuutettuja vanhojen satraappien vallassapitämiseksi.


Kummallakin kertaa kansa oli kyllästynyt entiseen menoon. Kummallakin kertaa sille tarjottiin muutosta ilman selkeää agendaa. Kummallakin kertaa äänestäjät antoivat muutokselle äänensä, koska eivät halunneet antaa sitä vanhalle vallalle. Miksi suomalainen 'älymystö' huomaa kritisoida sikäläisen kansan mukana Atlantin takaisia republikaanisatraappeja mutta ei havaitse täkäläisessä kepulais- ja demarijohtoisessa itsevaltiudessa mitään kritisoitavaa vaan ryhtyy vaalien jälkeen haukkumaan samoja muutosvoimia joita he Atlantin takana ylistävät? Johtuisiko se siitä että suomalainen 'älymystö' on ehkä jopa tyhmempää kuin suomalainen omia etujaan valvomaan halukas äänestäjäkunta? Viimemainitut ainakin tietävät, mihin asioihin he halutessaan voivat vaikuttaa. Ei, ei se niin mene. Seiskassa vain ei kritisoida täkäläisiä muutosvoimia siten kuin Hesarissa, ja pakkohan älykön on ajatella kuten Hesarissa sanotaan, ettei älykön maine mene.