Meille rakennetaan lamaa. Joku toimittajanalku oli päättänyt antaa panoksensa tutkimalla 40 pörssiyhtiön tuoreita tuloksia. Voitolla niistä oli 35 ja tappiota tehneistäkin joidenkin asema on oleellisesti parantunut kun öljyn hinta on enää 40 prosenttia siitä mitä se oli vielä kesällä.


Lukuja pitää tarkastella luovammin. Voittoa tuottavista noin puolella voitto oli noussut ja toisella puolella laskenut. Ettei tämäkään pelota vielä tarpeeksi? No, lopuksi oli pitänyt kysyä suoraan, odotatteko huonompia aikoja nyt kun jne, ja siihen kysymykseen vihdoin kaksi kolmesta osasi antaa oikean vastauksen.




Vaihtoehdottomassa maassamme on nyt lamahypetyksen aika. Pörssipelissä rahojaan tuhlanneet toimittajat huutavat kilvan meille lamaa, jotta voisivat ostaa halvemmalla osakkeita hukkaamiensa tilalle.


Veikkauksen väki ei saa osallistua järjestämiinsä peleihin. Samalla tavoin pitäisi kieltää taloustoimittajilta pörssipeli. Suurempi mahdollisuus heillä on puheillaan manipuloida kursseja kuin lottokoneen käynnistäjällä oikeaa riviä.