...blogeissa ja muussakin mediassa taitaa olla hyvästijättö George W. Bushille. Ei sillä, että hän olisi ollut niin pidetty tai osaava tai toimelias. Hänen toimeliaisuutensa johdosta saimme kuitenkin jo aiemmin heittää hyvästit Yhdysvaltain johtavalle asemalle ainoana supervaltana. Maa menetti arvovaltansa kun se hänen johdollaan irtisanoutui milloin kansainvälisestä sotarikostuomioistuimesta, milloin taas kasvihuonekaasujen hillitsemiseksi luodusta Kioton sopimuksesta, kun se aloitti tekaistuin syin sodan Irakissa öljyhuoltonsa turvaamiseksi ja kun se perusti keskitysleirin Guantanamoon kaiken laillisen vallan ulottumattomiin voidakseen turvautua kidutukseen ja muuhun vastaavaan.

Viime töikseen Bush romutti Yhdysvaltojen aseman maailman johtavana talousmahtina myymällä sen käytännössä kiinalaisille, ja kun maan löysällä luotolla pumpattu varallisuuskupla puhkesi, hän sinetöi luottolaman antamalla hetki sitten luotettavilta näyttäneiden suurpankkien kaatua niin etteivät eloonjääneet enää uskaltaneet luottaa edes itseensä saati toisiinsa. Nyt näyttää, että jättipankkien perässä kaatuu teollisuusimperiumeja, jolleivät kiinalaiset näe itselleen hyväksi ostaa niitä joko suoraan tai luotottamalla edelleen liittovaltion setelimyllyn pyöritystä.

Bushin tuhottua Yhdysvallat Eurooppa on siirtynyt maailman johtoon, ehkä Yhdysvaltain hännystelyssä siipensä polttanutta Britanniaa lukuun ottamatta.

GWB:n haamu alkaa väistyä myös Lähi-Idän yltä. Sionistiset sotahullut lopettivat kiireen vilkkaa palestiinalaislapsien lahtauksen ja luikkivat raunioittamastaan Gazan bantustanista omalle puolelleen muuria odottamaan tilaisuutta lähteä uudelle murharetkelle. Nytkin kuulemma joku pale on heitellyt kivellä jonkun siirtokuntalaisen koiraa. Kyllä siitä syytä löytyy, se on Joosuan antaman esimerkin mukaisesti kuolemalla kostettava vähintään muutamalle sadalle vääräuskoiselle, kaikkihan ne kuitenkin olisivat halunneet sen tehdä. Täällä Suomessa löytyy kovasti naljailijoita kun entinen ulkoministeri vaatii Israelia korvaamaan tuhoamansa suomalaissairaalan. Joopa joo, natsejahan me kaikki, jotka palestiinalaisille oikeutta itsenäisyyteen vaadimme, ja varmasti jumalattomia tai vääräuskoisia ainakin. Mutta kukaan noista Israel-faneistahan ei suinkaan salaa toivo että täältäkin voisi Lähi-Idästä, Aasiasta ja Afrikasta tulleet 'uussuomalaiset' häätää, eihän?

***