Jokin aika sitten sellaisesta keskusteltiin televisiossa. Näkökulma taisi olla sellainen, että pakotettu, huonosti kuvattu, epäsiisti, rumien tai vanhojen ihmisten harrastama, tarkoitukseton, perverssi, kesken jäänyt, ennen aikojaan loppunut tai rutiininomainen seksi on sitä huonoa. Kaipa nuo useimpien mielestä määritelmään mahtuvatkin, mutta voisi sitä vielä laajentaakin.

Seksi on aina ollut kauppatavaraa ja vallankäytön väline. Sitä on käytetty muun muassa kiristykseen, tietojen hankkimiseen ja ihmisten manipulointiin. Valta ja raha on aina vaikuttanut seksikkäältä. Alkaa vaikuttaa, ettei maailmassa muuta seksiä olekaan kuin huonoa.

Onhan se edelleen ihmisten kesken yleisin tapa hankkia jälkeläisiä, jos toki kaikenlaiset keinohedelmöitykset, spermapankit, kohdunvuokraukset ja muut vippaskonstit ovat kovaa vauhtia valtaamassa sen asemia.

Ja tietysti voidaan väittää, että seksi on hyvää, jos osapuolet nauttivat siitä. Valitettavasti vain monet pyrkivät salaamaan nautintonsa muilta, vähättelemään sitä ja ehkä suoraan jopa valehtelemaan tuntemuksensa niin sivullisille kuin erityisesti seksikumppanille. Kaksinaismoralistisessa länsimaisessa kulttuurissamme tämä tapa levisi aikoinaan tehokkaasti kun kirkolliset piirit tulkitsivat jumalansa olevan mustasukkainen ihmisten keskinäiselle rakkaudelle. Nykyisin kaksinaismoraalin motiivi on muuttunut, ihmiset eivät halua paljastaa kenellekään heikkouttaan, ja mahdollista arvostelua peläten kiirehtivät arvostelemaan itse ensin.

Näyttää siltä että seksi on kuolemassa sukupuuttoon.