‭Lahjomattomien maassa (Burkina Faso, suom. huom.) menee hyvin.

‭Eräskin firma on käyttänyt niin paljon rahaa poliitikojen voiteluun ettei toimitusjohtajan palkan ja muutaman loistoauton lisäksi jäänyt enää yhtään varsinaisen toiminnan pyörittämiseen. Konkurssihan siitä tuli. Poliitikkoja ei yhtään häirinnyt se, että firman puuhamiehelle tuli tuomio oikeudessa jo edellisen laman aikaan samanlaisista miljoonahaaskauksista.

‭Toinen poliitikko joka on kuuluisa siitä että tanssii kuin maannousemakuusi länsimyrskyssä on taas jakanut yleishyödyllisen säätiön rahoja itselleen vaaleja varten ja rahahanojen aukipitämiseksi myös säätiötä rahoittavan monopolin johtomiehelle.

‭Kolmas poliitikko joka on useammastakin kohukirjasta kuuluisa raju nettirakastaja on jakanut vaalitukea itselleen mainitun monopolin kautta.

‭Burkina Fasolaisten syyksi tämä kaikki tulee ensi vaaleissa, missä äänestäjät valitsevat taatusti nämä väärin pissineet takaisin johtoon, koska he edustavat ainoina tässä maassa maakuntien suoraselkäisyyttä ja rehellisyyttä.

‭Muutenkin menee hienosti. Saman puolueen ympäristöministeri kehottaa kaikkia mahdollisia tahoja anomaan merimetsojen tappolupia, jotta niiden avulla voitaisiin todistaa että kyseinen lintu on saatanasta ja siten Burkina Fasosta hävitettävä. Sehän ei asennevammaa häiritse että laji itse asiassa yrittää puhdistaa vesiämme roskakalasta jota loputon rehevöityminen tuottaa yhä enemmän.

***

 

Tänään (24.9.) oppositio vaatii pääministerin eroa. Siihen liittyen:

Uusi Suomi kysyi eduskuntaryhmien puheenjohtajilta tämänpäiväisen kokouksen yhteydessä, onko Matti Vanhanen vaalirahakohun suurin konna. Varsinaisesti sellaiseksi häntä ei nimitetty, mutta hänen sanottiin olevan se henkilö, jonka pitäisi ottaa vastuu kohusta.

- Vanhanen on Suomen kärkikuva, SDP:n Tarja Filatov sanoi.

Vanhasen erovaatimusta perustellaan nimenomaan Suomi-kuvan tahriintumisella.

Lausunto on muuten ymmärrettävä, mutta sen olisi pitänyt kuulua: Vanhanen on Suomen korruption kärkikuva.