‭Siinä miten poliittinen koneisto on käsitellyt Matti Vanhasta on selvä ero siihen miten kävi Anneli Jäätteenmäelle. Pinnalta katsoen asetelma on peilikuva, mies vastaan nainen. Silloin nainen oli altavastaaja, nyt hyökkääjä. Ero on kuitenkin siinä ettei altavastaajan asema nyt näytä vakavasti horjuvan.

‭Sellainen tulkinta, että mies yleensä olisi sukupuolensa takia vahvoilla, on kuitenkin väärä. Keskustapuolue on suomalaisen sovinismin bunkkeri ja ero johtuu nimenomaan Keskustapuolueen erilaisesta suhtautumisesta altavastaajaan. Kepu halveksii naisia, olivat ne sitten oman tai muiden puolueiden johtoa.

‭Peruskepulaiset Junttilan Siirit ovat äänestyskopeissaan näin päättäneet. Mikään ei muutu ennen kuin he uskaltavat ottaa äänioikeuden vanhaisänniltä itselleen. Sitä tuskin tapahtuu, sen verran tiukka kotitalibaanien ote syrjäkulmilla yhä on.

‭***


‭Ruotsalaispoliisi hämmästyttää taas. Piti oikein hieraista silmiä kun uutisvideolta näki kuinka tukholmalaispoliisit katselivat asennossa miten rosvot veivät kaupungista kaiken käteisen rahan. Muualla tuo tarkoittaisi sitä että rosvot ovat itse poliiseja.