‭***

‭Juha Vuorinen totesi radiohaastattelussa että hänen kirjojaan lukevat teinit, ne miehet jotka eivät muita kirjoja lue, ja keski-ikäiset jakkupukunaiset. Ensin mainitut pari porukkaa taisivat olla juoppohullun päiväkirjoilla kunnostautuneen kirjailijan kohderyhmiä alusta lähtien, mutta kiinnostavaa oli huomata myös, mistä feministit tietonsa miehistä päivittävät.


‭***


‭Eräs kauppakorkean professori on tainnut sijoittaa rahojaan kotimaiseen lentoyhtiöön ja nyt riskin toteuduttua vaatii kostoksi tiedotusvälineissä potkuja kaikille firman lentäjille. Samaan aikaan olemme saaneet lukea, miten suomalaisen tutkimuksen taso on pohjoismaista pohjasakkaa. Olisikohan syytä antaa potkut myös niille professoreille, jotka meuhkaavat narsistisesti mediassa eivätkä keskity oikeaan työhönsä. Niitä on monia muitakin tämän esimerkkitapauksen lisäksi.


‭***


‭Vielä vuosi sitten Jyrki Katainen oli EU:n paras valtionvarainministeri, nyt hänen ajamansa talouspolitiikka on unionin kolmanneksi heikointa. Lamahan tässä välissä sekoitti kuvioita, ja velalla rahoitetut veronkevennykset, jotka tuntuivat velattomina noususuhdanteessa viisailta, ovat osoittautuneet huonoimmaksi mahdolliseksi tavaksi elvyttää taloutta taantumasta ylös. Eipä silti, menneisyyteen kaikki muutkin tässä maassa koko ajan tuijottavat vaikka edessä on se seinä jonka yli olisi kiivettävä.


‭***