‭Kainin muistavat kaikki murhaajana mutta Abelin perikunta loi armeijat ja aloitti sodat.


‭Ensin taottiin aura, sitten miekkoja viljelysten puolustamiseksi.


‭Joka sodassa jumala on suosinut rikkaampaa, häikäilemättömämpää ja paremmin varustautunutta.


‭Sota sopii luolamiehen logiikkaan, samoin sosialismi. Sodaton tila on yhä rauhaton, yhtä kaukana rauhasta kuin antisosialistinen villi länsi on porvarillisuudesta.


‭Rauhan turvaaminen johonkin armeijaan turvautumalla on kuin valitsisi korttia pöydältä. Korteissa on samanlaiset selkämykset ja valitsemalla jonkun huomaat että jokaisen kuvapuolella on aina hieman erinäköinen musta pekka.


‭On ideologisia sotia, niiden päämäärä on ideologian pakkovalta mitä se nimittää rauhaksi.


‭Nykyisin käydään asymmetristä sotaa. Se tarkoittaa että yhden osapuolen sissit tappavat siviilejä ja toisen osapuolen armeijat pommittavat siviilejä. Asymmetrisyys tarkoittaa siis että aseistetut tuhoavat aseistamattomia, palataan siihen mitä varten luolamies aseet aikoinaan keksi.


‭Ennen vanhaan kun tappaminen oli luvallista hyvästä syystä kenelle tahansa, sotilaille piti maksaa palkkana osa ryöstösaaliista. Nyt kun tavallisilta ihmisiltä on tappaminen ja raiskaaminen ankarasti kielletty, sotilaiden palkaksi riittää noiden tekemisen tuottama vallan tunne.


‭Köyhän elämä on taistelua, koska armeijaan tai rosvoksi pääsee ilman suuria sijoituksia tai vaikeita pääsykokeita ja muille sopii että köyhät taistelevat toisiaan vastaan.


‭Onneksi nyt lähestyvät rintamat ovat vain kylmiä tai lämpimiä.