‭Oikea ja väärä. Mauno Koivisto ja muuan palopäällikkö ovat aikanaan sanoneet niistä oleellisen. Konkretisoimatta niistä ei ole ajatusten aineksiksi. 
 
 
‭Liikkuakseen nopeasti riittää että tuntee tien pinnan. Pisimmälle päästäkseen on syvennyttävä valitsemaansa tiehen. 
 
 
‭Ihminen on muutosta vailla suuntaa, toimintaa vailla tavoitteita. Mikä tahansa ihmisen valitsema suunta tai tavoite törmää seinään missä ongelman ratkaisu on aiempaa suurempi ongelma. 
 
 
‭Vanhoissa sivistysmaissa sivistystä ei riitä kaikille. Meillä kaikki koulutetaan ja hyvin koska kauan etsittyämme löysimme maailmalta mittarin joka niin väittää. 
 
 
‭Näinä päivinä voi eduskunnassa kuulla miten muinaiset Homo erectukset aikoinaan kritisoivat joidenkin yltiöpäiden tapaa valjastaa tuli käyttöönsä, pelkoa siitä miten se kohta polttaa koko maailman ja aiheuttaa apinaihmisten tuhon. Ja totta onkin että Homo erectus on kuollut sukupuuttoon, ei tosin helvetin tulessa palamalla. 
 
 
‭Kansalliskiihkoilija rajattomassa maailmassa: sellainen kala kuivalla maalla joka ensi töikseen rakentaa oman akvaarionsa. 
 
 
‭Lukemattomat jänikset työntävät joka päivä päänsä Mooseksen palavaan pensaaseen. 
 
 
‭Venäjä unohti talvisodan kun kävi ilmi että he hyökkäsivät. Suomi unohti jatkosodan kun kävi ilmi että he hyökkäsivät. 
 
 
‭Pienelle maalle ei ole suurempaa erehdystä kuin että lähtee sotaan isompaansa vastaan. Pienen on aina odotettava isompansa hyökkäystä. Tosin odotus harvoin jää pitkäksi. 
 
 
‭Valitse viholliset aseittesi mukaan.