‭***

‭Tutkimus osoittaa että älykkäät miehet ovat uskollisempia puolisolleen kuin tavikset ja tyhmät. Naisilla tuota eroa ei ole. Miesten osalta tulosta selitetään sillä että mies luonnostaan on aina ollut uskoton, sillä tavalla hän on saanut enemmän jälkeläisiä kuin pitäytymällä tiukasti yksiavioisena. Nykymaailmassa yksiavioisuus on sosiaalisesti arvostetumpaa ja älykkäät miehet pystyvät sopeuttamaan käytöstään uusiin tilanteisiin. Naisten kohdalla toisenlaisen tuloksen selityksenä taitaa siis olla joko että edes suuri äly ei auta naista sopeutumaan uusiin tilanteisiin tai että naisia on aina pidetty ja edelleenkin pidetään luonnostaan lankeavina, huorahtavuus ei ole sosiaalinen stigma kuin korkeintaan kilpasiskojen kesken.



‭***


‭Viimeisimmän laman alkaessa Suomen piti olla vahvoilla. Me olimme kärsineet jo samanlaisen pankkikriisin aiemmin ja niiden maksukyky oli täällä parempi kuin muualla missä roskalainat paisuttelivat taseita. Syvälle täällä kuitenkin sukellettiin ja kun metsäteollisuus näytti mallia irtisanomisille ei elvytyksenä markkinoitu veronalennuspolitiikka huijannut ketään kuluttamaan säästöjään. Vielä hetki sitten toisteltiin että elpymisen alku myöhästyy täällä muusta maailmasta ja Euroopastakin.

‭Yllättäen viime päivinä on ääni kellossa muuttunut, elvytys voidaan lopettaa ja Suomi on kuulemma ensi vuonna Euroopan Unionin vahvin talous. Mitä tässä välissä on tapahtunut? Päähallituspuolue käynnisti vaalikampanjan vaihtamalla puheenjohtajaa ja valtaa pitävä hallituspuolue päätti että vaalit voitetaan tällä taloushypetyksellä. Vaalien jälkeen voittaneiden puolueiden ääni täysin voittajasta riippumatta palaa perinteisiin maailmanlopun jeremiadeihin ja leikkauksiin. Mikään ei muutu, paitsi että kun tällä vaalikaudella vihreät on pakotettu syömään jokainen periaatteensa, seuraavalla kaikki puolueet osoittavat olevansa vähintään yhtä muukalaisvihamielisiä kuin perussuomalaiset nyt.


‭***