‭***


‭Syntymäpäivistä perinteisesti juhlitaan isommin vain niitä pyöreitä ja niitäkin vasta viidestäkympistä lähtien. Nämä sen jälkeen tulevat synttärit olen ainakin itse tavannut viettää juhlimatta, vaikka linturetkellä, jos jotakin mukavaa on ollut lähistöllä katsottavissa.

‭No tällä kertaa harvinaisia lintuja ei juuri löydy, päivälläkin uhkaa taas olla niin kuuma ettei jaksa oikein mitään ja muutenkin kaikki ystävät ovat jossakin tietymättömissä lomillaan, päätin sitten tuossa aamukolmen maissa että nyt kun lämpötila on vielä ihan kohtuullinen, liikennettäkään ei juuri ole ja mitäs tässä muutakaan, voisin tällä kertaa lähteä ihan tavalliselle pyörälenkille. Tavoitteeksi asetin kilometrin jokaista elettyä vuotta kohti. Rauhallisesti ajellen rapiat nelisen tuntia taisi tulla tavoite ylitettyäkin kymmenellä, viidellätoista kilometrillä, semmoinen Tour de Vantaa vähän naapurikuntienkin puolella käyden. Reitti kulki tietysti linnustollisesti kiinnostavien alueiden kautta, selkärepussa kamera ja kiikari, välillä metsäpolkua ja pitkospuitakin. Peukaloiset rallattelivat iloisesti jokivarsiryteiköissä, muut linnut olivatkin sitten jo paljon hiljaisempia.

‭Ensi vuonna voisi kokeilla vaikka kävellen tai kukaties soutaen, tuskin enää Vantaalla koska osa-aikaeläkkeen myötä on varmaan mahdollisuuksia lähteä kauemmaskin ja pyöreiden taas täyttyessä syytäkin karata etsimään omaa rauhaa.


‭***