‭Kristillinen kirkko ei pysty päättämään mihin se uskoo. Arkkipiispa ja useimmat muut piispat vakuuttavat että kirkko rakastaa kaikkia eikä syytä eikä tuomitse ketään. Julkisuuteen ilmaantuu kuitenkin yhtenään piispoja, pappeja ja erityisesti kristillisyydellään elämöiviä maallikoita jotka sanovat uskovansa raamattuun ja sen takia eivät hyväksy milloin naisia papeiksi, milloin homoja ihmisiksi.

‭Tietyt julkisuuden henkilöt ovat provosoituneet vastakampanjaan, provokaatio provosoi, minkäs teet. Kirkosta eronneista  suuri osa on kuitenkin ihan tavallista väkeä joka on huomannut että heidän tapakristillisyyttään käytetään jatkuvasti väärin hyväksi, että tätä tapakristillisyyttä ohjaileva ja arvovaltansa kulissina pitävä organisaatio joutuu koko ajan tappelemaan turhaan sellaisen väen kanssa joka haluaa viedä maailman tuhansia vuosia menneeseen, että näitä ei voi rauhoittaa, että nämä ovat valmiita noudattamaan vain itse valitsemiaan sääntöjä ja ohjeita ja uhkailemaan ja syrjimään ihmisiä jotka eivät täytä heidän itselleen asettamia normeja. Nämä tavalliset ihmiset ovat menettäneet Uskonsa, sekä siihen mitä heidän pitäisi tapakristillisinä uskoa että siihen että uskovien yhteisö pystyisi ratkaisemaan suhteensa tähän maailmaan.

‭Kristillisen yhteisön ongelma on että jokainen voi väittää uskovansa raamattuun vaikka uskoo lopulta ihan eri asioihin. Nykyihmiselle kristillisyydellä on mahdollisesti jotakin sanottavaa jos se pitäytyy vain siihen mitä Jeesus joskus on sanonut. Paavalit, Ilmestyskirjat sun muut päinvastaista puhuvat pitäisi heittää siitä kirjasta menemään, en sano helvettiin mutta selvä ero alkuperäisen sanoman ja johdannaisten välillä pitäisi tehdä. Jos joku taas haluaa rankata juutalaisten jumalan sanomiset Jeesuksen sanomia korkeammalle kuten esimerkiksi Jeesuskin teki, voi varmasti harkita kääntymistä juutalaisuuteen, se on valmis ja koettu ratkaisu tähän ja kelpasi siis Jeesuksellekin. Tietysti kummassakin tapauksessa olisi perusteltua unohtaa kaikki joutavat krumeluurit joilla Jeesuksesta on rakennettu jumalaa.