***

 

Korkein oikeus päätti viikolla mikä on sijoittajan vastuu kun hän tekee sopimuksia pankin kanssa. Riskit pitää osata lukea paperista jos ei niitä ole osannut puheesta tunnistaa kun toivoo sijoituksistaan tavallista pankkitiliä parempaa tuottoa.

Laki on taas sama kaikille. Kun pankit kerta toisensa jälkeen, Suomessa, Islannissa, Kreikassa, Irlannissa, Portugalissa ja ties missä tuuppaavat rahoja epävarmoihin kohteisiin hieman korkeamman koron toivossa, se on asiansa hyvin hoitaneiden maiden veronmaksajien syy ja he saavat kerta kerran perään maksaa laskut ja kun laskuja esitetään, ne sisältävät aina järjettömät bonukset virheitä tehneille pankkiireille.

Esimerkiksi Kreikan tavasta manipuloida tunnuslukujaan me muut luimme lehdistä jo ennen kuin maa liittyi yhteisvaluuttaan, vain pankeille tämä tuntuu olleen uutinen. Kreikalle Suomesta tungetut miljoonat ovat nyt kasvamassa peräti 16 miljardiin jos asiat junaillaan markkinavoimien toivomaan malliin ja vain idiootti kuvittelee lypsyn loppuvan siihen.


***