***

 

Wikileaks-vuodot ovat jääneet Suomen osalta vaisuiksi 'Koira puri miestä'-uutisiksi. Lipponen on kertoillut USA:lle venäläisistä, Bushin regiimi ei ole tykännyt vanhoista vasureista ulkopolitiikkamme johdossa. Täältä on kerjäilty kilpaa audienssia länteen mutta kutsu on tullut vasta kun sitä pyytävällä on ollut oikea puoluekanta. Bushin hallinnossa ei ole tykätty kun täällä on islamistiterroristeihin viitaten vihjattu että sitä saa mitä tilaa eikä Suomi ole tilannut eikä haluakaan tilata mitään.

Vaikea onkin kuvitella että tämä maa tällä hetkellä joutuisi islamistiterroristien silmätikuksi. Terrorismi tulee tänne sen amerikkalaisessa muodossa. Meiltä löytyy absoluuttista ihmisvihaa uhkuvia kouluampujia ja aatteettomia, vähän mielenvikaisilta vaikuttavia nörttejä tee-se-itse-reppupommeineen sekä tietysti läntisiä esikuviaan apinoivia nahkaliivirosvojoukkoja.

Vaalien jälkeen voi tilanne olla toinen, mutta merkkejä uskonnollisen innostuksen noususta näkee täällä vain marginaalinen uskontopuolueemme ristiretkellään virallista suvaitsevuutta vastaan. Toivottavasti myös maahanmuuttajiin kohdistuva viha tyytyy vain uhoamaan parlamentissa eikä ylly väkivallaksi.


***