***

 

Tuossa lauantaina iltayöstä Kuu käväisi 356575 kilometrin päässä meistä ja paisteli 99,8 prosentin kokoisena täydestä taulusta. Ei sitä kovin hyvin taivaalta näkynyt, pilviä riitti ja vielä ajoittaista sadettakin. Paljon on täällä kuitenkin sitäkin väkeä jonka ei tarvitse Kuuta katsella tuota huomatakseen, he tutkivat ilmiötä katastrofiuutisista. Kai nopeimmat ovat jo laittaneet tämän Suomenkin pienen maantärähdyksen Kuuraukan syyksi.



***


Kuun syytä kai on että väkivaltakin on taas leimahtanut eri puolilla arabimaita. Demokratia kasvaa siellä kiväärin piipusta ja miekkalähetystä toteuttavat myös länsivaltojen lentokoneet sekä risteilyohjukset. Turha sitä on moralisoida, ilman ulkopuolista väliintuloa libyalaisia olisi kuollut joukottain ja vielä enemmän paennut maasta naapureihin. Tännehän ei ainakaan näin populistivaalien alla ole tulemista, jokainen joka esittää apua pakolaisille tekee nyt meillä poliittisen itsemurhan.



***


Vaalit ovat lähellä kun viihdeohjelmissa pönöttävät eri puolueiden johtajat yrittäen tehdä itsestään niin inhimillisiä kuin vain poliittinen eläin voi. Nyt niitä voi silitellä, vasta vaalien mentyä ne jälleen purevat.


***