***



Kesä vaikuttaa hiljaiselta, mutta mitä vielä. Tänään oli jo toinen kuluvalle viikolle ennustettu maailmanloppu. Ensimmäisenhän piti tulla maanantaina, koska EU:n pankkien stressitestien tulokset julkistettiin viikonloppuna ja markkinoiden piti kaataa yhteisvaluutta epäluottamuksellaan saman tien.


No tänään sitten torstai oli totinen kun ennustettiin ensin Nokian romahdusta Microsoftin tytäryhtiöksi, sitten Kreikan romahdusta kivikauteen ja sitten taas kerran euron romahdusta, maanantaina kun ei loppujen lopuksi mitään tapahtunutkaan.


Eikä tapahtunut torstainakaan. Nokia teki puoli miljardia tappiota mutta osakkeen arvo nousi. Reilua tai mitä lie, naapurimaan Sony Ericsson teki reippaasti voittoa mutta sen osakkeen arvo putosi lähes kymmeneksen, koska nuo markkinapelurit olivat toivoneet vielä enemmän. Kreikan veloista väännettiin ensin päivä Ranskan ja Saksan kesken, sitten toinen muidenkin euromaiden kanssa ja lopulta Kreikka sai taas rahansa. Niin taas pelastui euro, markkinat hurraavat (Hesarin otsikon mukaan) pari tuntia kunnes alkavat taas huomenissa kenkkuilla ja kerjätä lisärahaa jostakin toisesta syystä.


Vieläköhän tässä ehtisi yhden maailmanlopun nähdä ennen viikonloppua?



***