**



Tyhmyyksissäni ennustelin tuossa edellä vielä kolmatta maailmanloppua tälle viikolle. Se tuli, ja tällä kertaa paljon vakavampana kuin nuo finanssikriisit. Äärioikeisto näytti nyt Norjassa mihin pystyy viha demokratiaa ja vapaata kansalaisyhteiskuntaa vastaan.


Tapaus on samaa sukua kuin meidän kouluampujamme. Täällä nuo kaksi massamurhaa on vaiettu kuoliaaksi, kansakunta on hävennyt ne ulos muististaan, ja viime vaalien tuloksen rohkaisemana yllyttäminen toisenvärisiä ja toisuskoisia vastaan on yltynyt vielä aiempaakin kovemmaksi.


Norjassakin tunnetuilla ääriaineksilla on luvallisia automaattiaseita joiden avulla voi tehdä tällaista jälkeä. Heidän touhujaan ei seuraa kukaan joten voivat rauhassa rakennella autopommejaan. Sama on täällä Suomessakin. Kun kansanedustajatkin yllyttävät nyt solvaamaan ulkomaalaisia ja häätämään heitä maasta pelkän uskon tai ihonvärin takia, kukaan ei edelleenkään tiedä mitä meidän äärimmäisin oikeisto täällä puuhaa. Onko syksyllä koulujen taas alkaessa meidän vuoromme lukea siitä mediasta? Tämä norjalainen oli äärikristitty fundamentalisti, vähän samaa aatetta mukaillen kuin oma sisäministerimmekin.



***