***



Taloudessa rintamalinjat ovat selkiintyneet. Euroopassa rahapiirit luottoluokittajat kenraaleinaan ovat huomanneet miten heikkoja johtajia EU:n jäsenmaiden johdossa ja komissiossa tällä hetkellä on, ja ovat päättäneet käyttää tilannetta hyväkseen ajaakseen rahaliiton liittovaltioksi. Koepallona ammuttu Kreikka paljasti päätöksentekovaikeudet, ja uusia laukauksia sataa merirosvoilta yhtenään kun Merkel, Rehn, Trichet ja Juncker jotkut kataiset kansipoikinaan ravaavat pitkin uppoavaa laivaansa reikiä paikaten.


Epäluottamusta lietsotaan nyt heikkojen maiden lisäksi isoja jäsenmaita vastaan, koska rahapiirit tietävät ettei niitä voi enää pelastaa tukipaketein. Sen vuodon voi tilkitä vain tiivistämällä talouspolitiikkaa. Keskuspankki ostelee jo riskivaltioiden velkakirjoja pitääkseen niiden korot siedettävinä, mutta pankin rahat eivät riitä keinottelijoiden käyttämille rahamassoille. Pörssikurssit romahtavat ja niiden alamäkeä vauhdittavat spekulantit jotka myyvät tavaraa jota heillä ei edes ole koska odottavat saavansa sen joskus myöhemmin paljon halvemmalla. Kenraaleina luottoluokittajat painostavat sekä suuria maita kuten Ranskaa ja vakavaraisia pankkeja kuten OP-Pohjolaa luokituksen laskulla uhkaamalla. Siitä seuraava korkojen nosto heikentää edellen vahvojen maiden ja pankkien taloutta ja lopulta ei ole enää muuta keinoa kuin koota rivit liittovaltioksi ja alkaa painaa roskarahaa samalla tavalla kuin USA:ssa.


Rahapiirit eivät tätä sotaa voi hävitä, koska valtiot on jo aiemmin kyykytetty takaamaan niiden mahdolliset tappiot. Minkä tahansa hiemankin isomman pankin laskeminen konkurssiin synnyttäisi saman kostokierteen mikä tuli Lehman Brothersien kaatuessa pari vuotta sitten.


No, liittovaltio on liittovaltio, periaatteessa kelpaa kyllä minulle. Mutta niiden jotka tuota kehitystä vastustavat, on valittava antavatko ne pankkien kaatua ja mennäänkö vuosien lamaan takaisin, vai pumppaavatko sinne edelleen loputtomiin verovaroja, joita nämä pankit käyttävät sitten valtioita vastaan. Ainoa toimiva ase joka valtioilla on rahapiirejä vastaan on lainsäädäntövalta, senkin ovat rahapiirien poliitikkoihin kohdistama korruptio ja lobbaus pahasti ruostuttaneet.



***