Suositun aamuteeveen viikkosarjan mukaisesti täytyy taas lausua muutama lopullinen tuomio ajankohtaisista aiheista.

Kuten nyt noista valelääkäreistäkin. Kovin on päivitelty sitä että elämämme on nyt muka feikkaajien käsissä. Totuudeksi tuntuu kuitenkin muodostuvan se, että feikit pystyvät ilman kummempaa koulutusta antamaan useimmille potilaille ihan riittävän hoidon, kunhan hiukan ovelasti konsultoivat jotakin kollegaa ennen kuin määräävät itselleen ennen tuntematonta lääkettä. Oma kokemus läpeensä kyllästyneistä lääkäreistä jotka koko asiakkaalle varatun kaksikymmenminuuttisen vilkuilevat vain kelloaan ja läimäisevät sitten käteen saman reseptin kuin ennenkin, vain vahvistaa vaikutelmaa. Feikit voivat vaikuttaa jopa paremmilta koska heidän pitää ainakin yrittää kuunnella mistä potilas puhuu etteivät paljastaisi vahingossa omaa diletanttiuttaan.

Tai jaosta vasemmistoon ja oikeistoon. Tuomas Enbuske on nerokkaasti keksinyt pyörän uudelleen ja todennut että tuo jako on nykyisin vanhanaikainen. No, eihän sillä enää muuta merkitystä ole aikoihin ollut kuin se miten eduskuntasalissa paikat jaetaan puolueiden kesken. Presidenttiehdokkaistamme oikeastaan ainoa perusvasemmistolainen on näillä näkymin Timo Soini, joka ajaa aivan samoja asioita mitä vasemmistokin ajoi vielä joitakin aikoja sitten. Sosialismi kaikissa muodoissaan tuntuu kuolleen sukupuuttoon, ja kannattajien viimeiset rippeet yrittävät kehitellä historiasta mitään oppimatta sen ja kansallisen egoismin risteymää. Muista ehdokkaista Niinistö, Lipponen, Väyrynen ja kai hiljaisena pysynyt kristillistenkin (nimi ei nyt tule mieleen) ovat oikeistolaisia, Haavisto ja Biaudet liberaaleja. Vasemmistoliiton johto ei ymmärrettävästi kehtaa lähteä hakemaan nollatulosta.

Björn Wahlroos haluaa kuuluisaksi myös muualla kuin Suomessa ja on alkanut saarnata arvojaan naapureillekin. Naapurit ovat kehottaneet vaihtamaan pankkia jos johtajan arvot eivät vastaa omia. Täällä alamaisten maassa tuo kyykytys olisi varmasti palkittu muutamalla sukanvarresta löydetyllä lisämiljardilla, Ruotsilla on sen sijaan kokemusta aidostakin itsenäisyydestä.