***


Presidentinvaalin toinen kierros on tällä kertaa käynnistynyt erikoisesti. Ehdokas Niinistön kannattajat ovat netissä olleet valitsemassa enemmän presidentin puolisoa kuin presidenttiä. Taitaakin olla sitten ensi kerta, jos Niinistö virkaan valitaan, että Suomen presidentiksi noustaan reittä pitkin.


***


Tentitkin jatkuvat entisillään. Toimittajat ovat yhtä populistisia kuin aiemminkin ja heidän tavoitteensa tuntuu olevan vain ehdokkaiden provosoiminen, joko suuttumaan tai antamaan epäselviä vastauksia joita ei sitten anneta perustella. Mielestäni parhaan vaikutelman ehdokkaista saisi jos heidän annettaisiin keskustella aivan ilman näitä oman agendansa kanssa askartelevia toimittajia.

Tyypillisenä esimerkkinä miten toimittajat asiaansa toimittavat olkoon Haaviston luonnehdinta vastaehdokkaastaan, kun kysyttiin mitä myönteistä hän voi toisesta sanoa. Vastaus kuului kokonaisuudessaan: ”Hän on hyvä talouskurin pitäjä. Hänellä on kansainvälistä kokemusta rahoituslaitoksista, hän on parempi urheilija.” Toimittajille siitä kelpasivat vain nuo neljä viimeistä sanaa. Asia ei voi olla vahinko, se osoittaa millaista keskustelua ja kommentointia toimittajakunta etsii ja miten se haluaa leimata kohteitaan.


***