***

 

 

Meillä on mainio oppositiojohtaja. Tämä kaveri moittii pääministeriä ja hänen puoluettaan vastuun pakoilusta, vaikka villit hevosetkaan eivät pystyneet vetämään häntä itseään saati hänen puoluettaan hallitukseen Suomen historian kai suurimman vaalivoiton jälkeen. Lie kulkenut ison jytkyn jälkeen pysyvästi vaipat housuissaan.


***



On meillä melkoinen veijari myös Björn Wahlroosissa ja assistentti Helsingin Sanomissa. Viikko uuden presidentin valitsemisen jälkeen hän saarnaa kahden sivun verran ahneuden ilosanomaa koko Suomen kansalle, lainkaan välittämättä siitä että presidentiksi valittu henkilö on julistanut tärkeimmäksi tehtäväkseen ahneuden suitsimisen tässä maassa.

Sen, miten uskottava tuo vaalien alla annettu ohjelma on, voi päätellä Wahlroosin haastattelun julkistamisen ajankohdasta. Olisi haastattelulla varmasti ollut vaikutusta vaalitulokseen jos se olisikin julkaistu viikkoa ennen vaaleja eikä vaalien jälkeen. Nyt se haiskahtaa hieman pelkurin uholta.



***



Kreikka  kulkee vakaasti kohti konkurssia. Presidentti vihoittelee asiansa hoitaneille maille siitä että nämä puuttuvat Kreikan hallituksen kieroiluihin ja sooloiluihin sekä haluttomuuteen purkaa velkarahalla turvotettua julkista byrokratiaa.

Siitä miten asiat todella ovat, saatiin taas esimerkki kun asemiehet ryöstivät museoaarteet Olympian lehdosta. Heille riitti sitoa yksi aamuvuoroon tullut vartija, ja vastuuministeri vielä muisti ihmetellä päälle miten niitä vartijoita olisikin pitänyt olla kolme. No, siellä riittää työksi se, että tämä yksi töihin tullut leimaa kaikkien kolmen työaikakortit...


***