****

 

 

Hesarin kolumnisti moittii nettikeskustelijoita siitä, että ns kaltevan pinnan perustelut ovat yleistymässä eli pienen myönnytyksen vastapuolen mielipiteelle sanotaan johtavan täydelliseen romahdukseen. Yhdessä asiassa en kyllä antaisi periksi, vaikka perusteluni kuinkakin näyttäisi  kaltevaan pintaan vetoavalta. Niin kauan kun talousuutisissa - jotka nykyisin siis sanelevat kaiken elämisen ja olemisen mallin - ollaan sanallakaan huolissaan kestävyysvajeesta, eläkepommista ja huoltosuhteesta, puheenvuorot joissa halutaan laillistaa eutanasia voisi lopettaa. Liian lähellä on tilanne mihin Kiina näkyy nyt ajautuneen yhden lapsen politiikkansa kanssa. Innokkaita virkamiehiä ei saa vastuuseen kohtuuttomuuksista enää ulkomaailman painostamanakaan.



***



Perussuomalaisten liipasin on edelleen herkässä. Rasismisyytöksistä on vaikea päästä eroon, ja sympatioita järjestäytyneeseen rikollisuuteenkin alkaa lipsua median kaiveltavaksi, maahanmuuttokriittisyys kun tuntuu monesti lipsahtavan sanoista myös tekoihin ja nykyisessä sosiaalisessa mediassa on kovin helppo ottaa kantoja asioihin  joiden taustasta ei tiedä tätä eikä tuota. Kun puolue tuntuu lisäksi ottavan suojelukseensa ja ehkä jopa etsivän kannatuksensa katoamisen pysäyttäjää piireistä jotka haluavat hävittää Suomesta ruotsin kielen aseman toisena virallisena kielenä, ei ylilyönneille ja selittelyille varmasti ole loppua luvassa. Saahan tässä maailmassa ajatella mitä haluaa ja kaveerata kenen kanssa haluaa, mutta onneksi monet seuraavat myös kavereidensa kavereita.



****  



Osuuskauppaväki opettaa meille edelleen mitä oikea solidaarisuus on. Paitsi että se bonusjärjestelyllään ottaa köyhiltä ja jakaa rikkaille, nyt yhä useammin jopa tuplabonuksia, se  rasvaa päätöksentekijöitä antamalla ostoetua nyt paitsi hallintoneuvostojensa jäsenille, myös heidän perheenjäsenilleen. Ostoedun toisena nimenä voidaan pitää henkilökuntaetua, joka tietysti osoittaa mistä on kysymys. Osuuskauppaväki halutaan pitää osuuskauppaväkenä vaikka toimisi missä tahansa tehtävässä missä kauppojen intressejä punnitaan. Ja niissä tehtävissä hallintoneuvostoihin valitut poliitikot järjestään myös toimivat.



****