***

 

Tänään isä täyttäisi 90 vuotta jos eläisi. Syöpä vei hänet hautaan kuitenkin jo yli kaksi vuosikymmentä sitten. Hän ei koskaan nähnyt Neuvostoliiton romahdusta vaikka soti vuosia sitä vastaan tai käyttänyt Nokian kännyköitä vaikka talossa vuosikymmenet töitä tekikin eikä koskaan käyttänyt tietokonetta saati nettiä. Paljon on maailma ehtinyt muuttua näinkin lyhyessä ajassa.  


***



Niin, koska me olemme niiiiiin moraalittomia, ei meistä kenelläkään ole oikeutta arvostella sanallakaan Finnairin johtoporukan parinsadan tuhannen euron palkkiota siitä että suostuvat jäämään töihin, tai siitä että konkurssifirman pääjohtajalle maksetaan satoja tuhansia tiskin alta tai naamioimalla ne asuntokaupaksi. Ja jos korkean moraalimme takia kieltäydymme vaatimasta omasta työstämme palkkaa, olemme taas moraalittomia paskiaisia koska meidän on sitten pakko varastaa ruokamme elääksemme. Moralisti ymmärtäisi lisäksi kuolla nälkään, synnittömänä.



***


Nokia-pomo Elopkin sai kunnon korvaukset, ja suomalaisten mielestä hänen ainut saavutuksensa on se, että Suomen kauppatase on onnistunut painumaan miljardeja miinukselle ensi kertaa vuosikymmeniin. Symbian-sukupolven tappaminen ennen kuin oli mitään muuta myytävää, tai viimeisenkin tuotannon alasajo Suomesta on kai sentään hänen ansionsa, vai onko sekin taas meidän moralistien vika, täällähän on sentään palkat ja työehdot, toisin kuin ’kilpailukykyisissä’ maissa. Onko kiinalainen moraalisempi kuin suomalainen?



***



Ja demarit vastustavat tiukasti arvonlisäveron korotusta kun se on tasaverotusta. Kokoomus taas vastustaa suurituloisten verotusta ja sanoo ettei köyhien verotusta pidä silti korottaa.

Loistavana kompromissina päätetään sitten korottaa ruoan arvonlisäveroa, koska eihän korkeasti moraalisen köyhän ole lupa syödä, ruoan arvonlisäveron nosto ei siten korota köyhien verotusta lainkaan.



***



Ahvenanmaan maakuntahallituksen päätöksen mukaan kartoissa ei sitten saa enää olla kuin senkielisiä nimiä mitä milläkin paikkakunnalla paikallisen kielilain nojalla puhutaan. Älkää siten hämmästykö jos ette saa selvää enää Kaukoidän kartoista, korkeasti moraaliset ahvenanmaalaiset eivät hyväksy että imperialistiset suomalaiset alistavat kiinalaisia puhumalla Kiinasta.



***