Suomi on hyvä maa. Täällä ei ketään saa syrjiä esimerkiksi uskonnon, sukupuolen, syntyperän tai seksuaalisen suuntautumisen takia.  Nyt kuitenkin on päässyt käymään niin hassusti, että raamattuvyöhykkeen maakuntalehden päätoimittajaksi tuli aivan vahingossa nimitettyä julkilesbo. No, potkuthan sille piti hetimmiten antaa, etteivät mene peräkamarin pojilta pontikat vahingossa henkitorveen. Syytä sorvailtiin kovalla kiireellä, jotakinhan tässä oli varmasti valehdeltu kun näin  pääsi käymään. Paikkansa jättävä edeltäjä on kuitenkin ilmeisen väsynyt valehtelemaan ammattinsa puolesta ja totesi ykskantaan ettei lestadiolaismummoille voi tarjota lehteä, jonka päätoimittaja olisi mitenkään perusraamatullisesta normista poikkeava. Sitähän varten kykyjenetsijä, head hunter, työhön palkataan että hän tekee toimivallattomana sivullisena hakijoiksi ajattelemilleen ne kysymykset joita laki kieltää työnantajan suoraan kysymästä, ja päästää työnantajan haastatteluun vain ne ehdokkaat, joiden uskonto, puoluekanta ja sukupuolinen suuntautuneisuus on oikea. Näin toimitaan lain kirjainta rikkomatta.

Valitettavasti vain tämänkin lain henki menetettiin, mutta kun pääkallonmetsästäjä on palkkionsa saanut, kaikki ovat tyytyväisiä. Eiväthän he muuta tiedä kuin sen minkä heidän kuuluukin tietää: syrjintää meillä ei ole.

Tietysti asiaan kuuluu että todenpuhujan eroa vaaditaan. Valheen pitää olla totta ja toden valhetta, koska niin vältytään lakituvalta, ja se on laillisuudessa tärkeintä. Ja erottamalla jo muutenkin eläkkeelle lähtevä saadaan varsinaisen virheen tehnyt kustannusyhtiön pomo pois tulilinjalta ja säilyttämään paikkansa.