***


Näin Sylvesterin päivänä on todettava Tzipin olevan heikko tulokas johtajana, Barak käveli hänen ylitseen Gazaan ennen kuin Barack vuorostaan tekisi niin hänelle kunhan pääsee käytännössä jo kenkää saaneen Ykän tilalle virallisestikin valtaan.

Yrjö parka, Al Qaida järjesti virkaanastujaiset, Israelin armeija läksiäiset ja koko kausi on ollut Irakissa, Afganistanissa ja Pakistanissa yhtä ilotulitusta. Ennätyslaman myötä maksajina on koko maailma.


***


Paavi pitää homojen ja transvestiittien vastaista taistelua yhtä tärkeänä kuin maailman sademetsien pelastamista. Mielipide on ymmärrettävä, hän jos kuka tuntee oman papistonsa tavat.


***


Vain 99 vuotta sitten oli mahdollista että Ison Britannian ulkoministeri ja Yhdysvaltain presidentti lähtisivät kahdestaan kenenkään häiritsemättä kokonaiseksi vuorokaudeksi junakyydillä Englannin maaseudulle linturetkelle. Ajat ovat muuttuneet, nyt puissa ja niityillä olisi enemmän sala-ampujia ja henkivartijoita kuin pajulintuja ja kiuruja. Tuolloin parinkymmenen tunnin patikoinnin retkipinnasaldoksi tuli nelisenkymmentä lajia. Muutenkin ajat ovat nyt toiset. Britannian ulkoministeriöstä löytyy yhä päteviä ornitologeja mutta Ykä tuskin erottaa pulua Teräsmiehestä.


***