Kieli kuin linnuilla: vähän sanoja, paljon asiaa.


USA:n lintujensuojeluyhdistys on nimetty henkilön mukaan, joka kertoi tuhlanneensa jokaisen päivän jonka aikana ei tappanut vähintään sataa lintua. Joskus tapettujen määrä nousi päivässä lähelle puoltasataa tuhatta, niin paljon lintuja en ole elämässäni kovin monena päivänä edes nähnyt, saati lähelle niitä päässyt.


Trooppisen perhosen siiveniskusta syntyy hurrikaani, ohilentävän linnun siivet nostavat kateuden tsunamin ja ajatusten myrskyn.


Me maan vangit olemme jälkiemmekin vankeja. Lintu nousee ja katoaa jäljettömiin.


Antiikin kreikkalaisissa maljakoissa näkee usein naishahmon seuranaan kohti ojentuva joutsen, hanhi tai sorsa. Leda ei tosiaankaan ollut tapoineen ainoa, nuo linnut kuvasivat falloksia.


Metsän erakko rakasti lintuja. Hän voitti niiden luottamuksen niin että ne opettivat hänet lentämään. Kerran erakko lensi ystäviensä mukana kauas metsänsä laitaan. Siellä hän huomasi jokirannassa peseytyvän alastoman naisen. Erakon ajatukset sekosivat, hän unohti hetkeksi kaiken muun, putosi maahan ja katkaisi niskansa. Hänen seuranaan olleet linnut jatkoivat matkaa. Ne olivat tottuneet siihen, että ihmisten läheisyydessä joku parvesta aina putoaa. (tarina idästä)