***


Brittiläisen tutkimuksen mukaan nainen saa orgasmin sitä helpommin mitä rikkaampi hänen sukupuolikumppaninsa on. Voiko täydellisempää todistusta antaa sille, että 'naisen' ja 'maksullisen naisen' - ytimekäs yksisanainenkin ilmaisu löytyy - väliin voi huoletta laittaa yhtäläisyysmerkin?


***



Pääministeri ehdotti äsken, että osakkeenomistajat voisivat luopua vaatimasta osinkoja kuluneesta vuodesta ja siten antaa yrityksille niiden tarvitsemaa rahaa toiminnan rahoittamiseksi, koska jos osakkaat eivät tingi osingoistaan, on turha odottaa palkansaajienkaan tinkivän korotuksistaan.

Osakkeenomistajien edustaja sanoi heidän tinkineen jo tarpeeksi tuloistaan, koska osakkeiden hinnat ovat laman kourissa puolittuneet. Muistaakseni silloin, kun nousukausi pullisti osakkeiden hintoja 10-30% vuodessa, tätä ei kuitenkaan käytetty palkankorotusten viitemuutoksena. Tätä vauhtia nousivat tuolloin vain toimitusjohtajien palkat. Tarkoittaako siis osakkeenomistajien edustaja, että toimitusjohtajien palkat pitäisi nyt puolittaa, vai sitä, että nousukautena kaikkien palkansaajien palkkoja pitäisi nostaa pörssikurssien nousun tahdissa?


***

 

Barack Obama on aloittanut presidenttikautensa. Kansakunnan tilan hänelle havainnollisti parhaiten se valkopäämerikotka, jonka piti orkesterin säestämänä lentää vapauteen virkaanastujaisia edeltäneen kansanjuhlan huipentumana. Kahteen kertaan kotka kuitenkin kieltäytyi vapaudestaan ja lyhyesti räpiköityään takertui sitä vankeudessa hoitaneen sotilaan seuraan. Vaakunalintunsa tavoin kansakunta tarvitsee vielä tavattoman määrän kannustusta voidakseen luottaa omiin siipiinsä eikä sotilaidensa voimaan.


***