***

 

No niin. Koko ajan tätä olen väittänyt. Tälläkin kertaa euron ns. kriisi oli vain Sorosin hanke pelata voittoja euron ja dollarin suhteella koska hän tajusi että Euroopan Unioni olisi riittävän tyhmä maksamaan satoja miljardeja ennen kuin uskoisi että mitkään rahat eivät riitä tyydyttämään valuuttapelurien voitonjanoa.


***


Lakiko sama kaikille? Taas nähtiin: tappouhkaus on rikos vain jos se kohdistuu poliittisesti korrektiin maaliin.


***


Kiina ei ole ruokainnovaatioineen enää yksin. Nyt saksalaisetkin kasvattavat kanojaan koneiden voiteluaineilla.


***


Lintujen yllättäviä joukkokuolemia on ihmetelty USA:ssa ja Ruotsissa. Naapurimaan tapaukseen syylliseksi ilmoittautui rekkakuski joka oli ajanut naakkaparven läpi. Samanlaisen joukkokuoleman paikalle olen vuosikymmeniä sitten joutunut Suomessakin, silloin autojen alle oli jäänyt kymmenittäin varpusia jotka olivat tulleet viereisestä orapihlaja-aidasta syömään ilmeisesti tielle pudonnutta viljaa.


***


Äänestäjät haluavat leikata menoja ja opiskeluaikoja mieluummin kuin nostaa eläkeikää. Rikkaiden lapsilisistä luopuminen tai maahanmuuttajien kyykyttäminen ei monta euroa säästä, kuntamenojen karsiminen voi tuottaa enemmän. Toimittajat eivät tainneet kysyä asevelvollisuudesta luopumisesta mitään. Se sekä säästäisi menoja että pidentäisi työuria juuri sieltä alkupäästä miten kansalaiset niitä haluavatkin pidentää.


***


Tässä ympärillä rakennetaan paljon. Jokaisen rakennuspaikan tuntumassa on suuri määrä virolaisilla rekisterilaatoilla varustettuja autoja. Ovatko virolaiset maailmalla tunnettuja hyvästä rakennustaidostaan? Eivät. Ovatko suomalaiset kuuluisia rakennustaidostaan? Taitavat tuoreemmassa muistissa olla hometalot ja elementtilähiöiden rapautuminen ennen aikojaan. Oliko vika suomalaisissa rakennusmiehissä? Taisi olla enemmän rakennuttajissa jotka halusivat tehdä työt mahdollisimman halvalla ja luottivat siihen että valvonta on ainoastaan nimellistä. Onko tähän ongelmaan parannus siinä että työn nyt tekevät virolaiset? Taitaa olla niin että kun asiakkaille tarjotaan järjestelmällisesti vain huonoa, sekin myy. Malliesimerkki on tuo surullisenkuuluisa Iisakin atomivoimala joka on jouduttu tähän mennessä kai jo viiteen kertaan rakentamaan eikä valmista ole luvassa vielä vuosiin. Sekin olisi kyllä pystyssä jos valvonta olisi yhtä lepsua kuin muussa rakentamisessa, kenties jopa toiminnassa jos ei sitten olisi ehtinyt jo hajota...


***