***




Helsingin Yliopistossakin ahkeroidaan, tehdään tiedettä ja löydetään uusia luonnonlakeja. Tuorein havainto saattaa auttaa euromaiden talouskriisien hoidossa. Tuleva nobelisti Tatu Wessling on keksinyt miten kansantalous riippuu maan miesten penisten pituudesta.


Täysin vastoin naistutkimuksen ja feministien tähänastista kantaa rikkaus ei kasaannu sinne missä penikset ovat pisimmät vaan oikeastaan lähes päinvastoin. Optimaalisinta valtion vaurastumista ennustaa jos miehillä on tuollainen keskivertoa vaatimattomampi kolmentoista sentin nysä. Nyt vielä tässä tutkimuksessa Kaukoidän maiden kymmenen sentin nakit jäivät optimia huonommiksi vaurastumisen välineiksi koska vaurastumismuutoksia tarkasteltiin ajalta ennen vuotta 1980, mutta Kiinan ja sen ympäristön maiden nopea talouskasvu voi parissa vuosikymmenessä täydellistää tuon negatiivisen korrelaation.


Miten tämä auttaa Kreikkaa, Irlantia, Portugalia, Italiaa ja muita hätää kärsiviä? No, heti kun joku maa joutuu kriisiin, pitää maan raha-asioista vastaavien joukosta poistaa jokainen mies jonka värkki on luvattoman pitkä tai on muuten liian ahkerassa käytössä. Sitä ei kai ole vielä varmistettu parantaako esimerkiksi amputointi tai muu leikkaushoito taloustaitoja, mutta Suomella on vahvaa näyttöä siitä miten pääministerin vaihto Vanhasesta peräti naiseen katkaisi viimekertaisen laman alkuunsa. Italiassa ainakin voisi tämän pohjalta suorittaa korjaustoimia, vaikka leikaten jos muu ei auta, ennen kuin sinne pitää pumpata satojen miljardien tukipaketteja. Luulen että muiden euromaiden pääministerit tekevät tuon leikkauksen Berlusconille vaikka porukalla mieluummin kuin maksavat rahaa.


***