Politiikka on täyttä pelleilyä ainakin sillä tavalla ymmärrettynä kuin vanha- ja uuspopulistinen oppositio sitä harrastaa. Rannalla ruikuttajista lihavampi huusi vaalien alla että vakuudet on saatava, ja nyt kun ne saatiin, niitä ei pitäisi ottaa vastaan. Torahampaisempi taas vakuutti vaalien alla etteivät muut maat tule antamaan Suomelle mitään vakuuksia koska ne ovat ’mahdottomia’, Kreikan avustukset pitää antaa vakuuttamatta.

Ja nyt kun ne on saatu, valitetaan etteivät ne ole Suomelle ’kannattavia’. Tuollaisen ajatuksen palovakuutuksesta voi esittää vain perinteinen sahanpolttajaporukka. Tarkoitushan oli vain pelastaa omat saatavat siinä tapauksessa että Kreikan velkoja leikataan, tässä tapauksessa 40 prosentin kokoinen velkojen anteeksianto takaa vielä että Suomi saa ainoana rahansa täysimääräisesti takaisin. Tuon 40 prosenttia pankkipiirit ovat jo aikoja sitten laskeneet mukaan kun Kreikan lainoja käsittelevät.

Oppositio on pelkuruutensa vanki ja tavoittelee valtaan pääsyä vain toisten pelkurien turvin. Vallanpitäjien pelkuruus on aina johtanut diktatuuriin koska seuraavaksi pelko kohdistuu äänestäjiin.