***


Taas on Suomi joutunut muka yksin hankaluuksiin EU:n kanssa. Muut hyväksyvät kuulemma enemmistöpäätökset kun euron vakausrahaston (EVM) päätöksiä tehdään, ja tämän takia olisi luovuttava eduskunnan perustuslakivaliokunnan meille rajaamasta yksimielisyyttä vaativasta kannasta.


Päätökset olisi kuitenkin tarkoitus tehdä 85 prosentin enemmistöllä. Vähän outo luku paljastaa mistä on kysymys, se takaisi veto-oikeuden Saksalle, Ranskalle ja Italialle. Noista maista kaksi ensimmäistä keksi koko ehdotuksen ja olivat ensimmäiset jotka rikkoivat euron käyttöönoton yhteydessä tehtyä vakaussopimusta, kolmas maa on se jonka takia tässä nyt pahimmassa liemessä ollaan.

Tehtäköön enemmistöpäätöksiä jos kaikki maat todella luopuvat veto-oikeudestaan. Siinä vaiheessa Saksa kyllä vetoaa samaan perustuslakiargumenttiin kuin Suomikin nyt, eivätkä Italia ja Ranskakaan varmasti ilmaiseksi edustaan luovu. Tai jos joillekin maille sallitaan veto-oikeus enemmistöpäätöksiin, se ei ainakaan voisi olla maa joka on jo rikkonut sopimuksia. Menettely ei auttaisi lainkaan noiden maiden uusia rikkomuksia vastaan ja markkinoiden sota Euroopaa vastaan vain jatkuisi. Todennäköisintä siis on että nykyinen yksimielisyysvaatimus on kivuttomin tapa jatkaa.



****



Sitten pitää ihmetellä, miksi Suomi, joka suomalaisten mielestä on se maailman paras maa joka selviää kaikesta yksin, tappaa eniten lapsiaan länsimaista. Häiriintyneet vanhemmat, pääasiassa äidit, hiljentävät kitiseviä vauvojaan lopullisesti. Me vaikenemme asiasta ja ymmärrämme, muttemme tiedä mitä. Samat häiriintyneet äidit kiljuvat kyllä pitkin maailmaa miten miehet ovat väkivaltaisia ja sen pitäisi olla kansallinen häpeämme vaikka niissä tilastoissa olemme vertailussa huomattavasti vaatimattomammin sijoittuneita.

Kaikki väkivalta on tuomittavaa ja erityisen tuomittavaa on puolustuskyvyttömiin vauvoihin kohdistuva väkivalta. Pitäisikö naisillekin perustaa lyömätön linjansa, tai tukehduttamaton, tai hukuttamaton...


***